CiFivers

Una societat per a reunir-les a totes

La Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia, (SCCFF) és una associació d’escriptors i lectors aficionats als gèneres de la ciència-ficció i la fantasia. La SCCFF es va constituir el 1997 gràcies a l’impuls de membres de la Secció de ciència-ficció de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. El juliol de 2005 es va legalitzar com a entitat independent. 

La idea inicial de crear l’Associació Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia va sorgir de la col·laboració a mitjan anys 90 entre La Penya del Coet (amb Antoni Munné-Jordà i Jordi Solé i Camardons) i el Col·lectiu Freaks (on militaven, entre altres, Sebastià Roig, Salvador Macip, Amadeu Ros i Emili Gil).

El novembre de 2017 la SCCFF va organitzar la I CatCon a Vilanova i la Geltrú per commemorar els 20 anys del “I encontre de ciència-ficció en llengua catalana”, l’acte fundacional de la Societat.

L’associació publica periòdicament una revista titulada Catarsi per promocionar la ciència-ficció, el terror i la fantasia en llengua catalana, on es publiquen escrits originals i traduccions al català, i convoca anualment els Premis Ictineu, que premien els millors llibres de ciència-ficció i fantasia publicats l’any anterior en les categories de millor novel·la, conte, original i traducció.

Presentació de la I CatCON, a càrrec de l'Antoni Munné-Jordà i el president de la SCCFF Eloi Puig.
Neàpolis, l'auditori de Vilanova i la Geltrú escenari de la I CatCON.
Un univers plural i descentralitzat

Les TER-CAT són unes tertúlies que estan enfocades a parlar sobre ciència-ficció, fantasia i terror en qualsevol dels seus llenguatges (narrativa, cinema, còmic, rol, ràdio, etc…), a escoltar relats, propostes editorials, idees, o simples anècdotes. La idea ha sorgit degut a la necessitat d’acostar afeccionats a aquests gèneres que per motius de distància no poden participar en reunions, actes i/o simples quedades que es realitzen normalment a Barcelona i la seva àrea d’influència immediata.

Girona, territori amic de la ficció

A la província de Girona i, en especial, a la ciutat de Figueres, s’ha donat els últims anys un interès creixent pel gènere fantàstic, que ha donat lloc a l’aparició de comerços relacionats amb el fenomen, entitats preocupades per la difusió del gènere i, també, a la creació d’iniciatives destacables, com Fictici Girona, Oci Ficció, la Convenció ‘Soc Friqui Soc cultura’ i l’aparició del Premi de relat curt de gènere fantàstic ciutat de Figueres, promogut per l’Agrupació d’Amics de la Ciència-Ficció en Català (AACFC).

El + nou

29 de Novembre de 2018

Del 29 de novembre a l’1 de desembre III Jornades de Ciència-Ficció i de Terror de Girona STEPHEN KING

Stephen King és l’autor de novel·les de terror més important i popular. En els seus llibres la ficció, la por… [+]

Posted in CiFivers, Oci Ficció | Leave a comment
 
25 de Novembre de 2018

Tots els guanyadors dels Premis Ictineu 2018

Carme Torras, Marc Pastor, Mirecea Cartarescu, Jordi de Manuel, Mike Resnick i Alícia Gili entre els guanyadors Ahir dissabte 24… [+]

Posted in CiFiCAT, CiFivers | Tagged | Leave a comment
 

El Repositori online de la Societat Catalana de Ciència-ficció i Fantasia. T’acostem tota la literatura de ciència-ficció, fantasia i terror escrita en català a només un clic.

RSS
EMAIL
FACEBOOK
GOOGLE
TWITTER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Desenvolupat per ELECTROCRIST©

CiFiCAT © 2018 | Tots els drets reservats

Show Buttons
Hide Buttons
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/25/d454283413/htdocs/cificat/wp-content/plugins/feedwordpress/syndicatedlink.class.php on line 302